De beste gratis webinar software

Table of Contents

Wanneer je een webinar of online seminar wilt geven is het erg handig om de juiste gratis webinar software te downloaden. Met de juiste tools kun je jouw webinar of online seminar tot een groot succes brengen. De keuze van de juiste gratis webinar software hangt af van de wensen die je hebt. Hoeveel mensen zullen bij de webinar aanwezig zijn? Zijn de webinars gratis of moeten kijkers ervoor betalen? In het laatste geval is het dus wenselijk dat er een code verwerkt zit in de software die ingevoerd moet worden voordat ze kunnen deelnemen aan de webinar.

Wanneer gebruik je webinar software?

Er zijn veel verschillende soorten gratis webinar software, vaak wordt webinar software ook nog verward met webcast software. Het grote verschil is dat er bij een webcast ook nog fysiek publiek aanwezig is, dit is bij een online seminar niet het geval.

Webinar software gebruik je wanneer het belangrijk is om interactie te hebben met je kijkers. Omdat het bij deze software mogelijk is dat kijkers reactie geven per chat of via een microfoon.

Tool voor gratis webinar software

In onderstaande lijst hebben we de twee meest bekende videoconferentie software verder uitgelicht maar hebben we ook andere gratis webinar software aanbieders opgesomd. Deze zijn zeker de moeite waard om eens te bekijken

Microsoft teams (gratis en betaald)

Het geven van een webinar in Microsoft teams is heel eenvoudig. Microsoft teams heeft namelijk de functie waarbij je een livegebeurtenis kan starten. Voor velen is deze extra functie helaas niet beschikbaar en is deze verborgen. Voor het starten van een webinar (live gebeurtenis) heb je een Office 365 E1, E3 of E5 licentie nodig. Toch hebben we microsoft teams meegenomen als gratis webinar software omdat het ook kan via de reguliere weg (starten van een vergadering).

Het is namelijk mogelijk om een vergadering te plannen met personen buiten jouw eigen organisatie. Deze personen (in dit geval deelnemers) zijn uit te nodigen via email. In onderstaande video laten we zien hoe dat werkt.

Zoom

Zoom is een van de bekendste videoconferentie software van 2020. Mede door corona zijn veel bedrijven deze software gaan gebruiken. In eerste instantie wordt Zoom veel gebruikt voor meetings binnen bedrijven. Maar Zoom is een uiterst geschikt platform om te starten met het maken van webinars. Daarom hebben wij Zoom toegevoegd aan onze top drie gratis webinar software. In onderstaande video laten we zien hoe gemakkelijk het is om een webinar te starten via Zoom.

Overige gratis webinar software aanbieders zijn;

Hopelijk helpen bovenstaande gratis webinar software tools ervoor dat jij een top webinar kan geven voor jouw deelnemers. Mocht je zelf ook gratis webinars willen volgen, bekijk dan onze gratis webinar agenda.

Leave a reply