Transformatie Digitaliserende Overheid

di, november 23, 2021 - za, oktober 23, 2021 (13:00 - 17:00) 

november
23 dinsdag

Transformatie Digitaliserende Overheid

di, november 23, 2021 - za, oktober 23, 2021 (13:00 - 17:00) 
Online

Omschrijving

Dreigende ontwrichting van de digitaliserende overheid tegengaan door samen te werken aan een gemeenschappelijke visie op hoe we dit concreet voor elkaar krijgen.

Elke overheidsorganisatie staat opgesteld voor eigen maatschappelijke opdrachten. Sinds eind jaren ’80 maken overheidsorganisaties daarbij gebruik van gevestigde IT-leveranciers. Voor elke nieuw vraagstuk wordt en volgende IT-oplossing ontwikkeld en in beheer genomen. De overheid verlangt dat deze oplossingen daarbij aan steeds meer randvoorwaarden gaan voldoen. Denk aan de AVG, digitale toegankelijkheid, inclusiviteit, openheid, menselijk maat en vanaf 2024 aan archiveringsregels.

Jouw Resultaat

In onze workshop ‘Transformatie digitaliserend overheid’ stellen we het dilemma van de dreigende ontwrichting centraal en komen we met een voorstel hoe het samen op te lossen. Hierbij is ook naar landen zoals Denemarken gekeken en mogelijk kunnen we het zelf nog iets mooie doen. We bespreken een aantal krachtige denkbeelden, waarop vanuit verschillende perspectieven feedback wordt gevraagd. Input die inzichten geeft voor een nieuwe benadering van de digitaliserende overheid. Voor elke deelnemer.

Voor Wie?

De workshop is bedoeld voor (top)bestuurders, (senior) beleidsmedewerkers, communicatiehoofden, architecten, (senior)developers en andere (senior) ICT-professionals actief binnen de overheid en werkzaam op sleutelposities. Kortweg: voor ambtenaren die verder willen komen en samen willen opstaan om een vuist te maken en in Flow te komen.

Sprekers

Hans van Bommel is 20 jaar digitaal transformatie ervaringsdeskundige waarvan grotendeels bij de overheid, ondernemer, auteur van boeken over IT en het besturen ervan, opiniemaker, columnist en keynote spreker. Focust tijdens de workshop op flow binnen en tussen organisaties vanuit werkwijze perspectief.

Bard Papegaai is 35 jaar digitaal transformatie ervaringsdeskundige, waarvan 10 jaar Research Vice President en Executive Partner bij Gartner, auteur van boeken over gedragspatronen binnen organisaties, columnist en keynote spreker. Focust tijdens de workshop op flow binnen organisaties vanuit een menselijk perspectief.

Programma

De workshop bestaat uit een intro en doe volgende drie onderdelen komen aan bod:

A. (Concrete) Integrale Werkwijze Digitale Transformatie Overheid
B. (Concrete) Architectuurprincipes Overheid
C. (Concrete) Technologie Referentie Architectuur Overheid

Beschikbare datums

dinsdag, november 23, 2021 - zaterdag, oktober 23, 2021

13:00 - 17:00  
Gesloten
Allewebinars.com
Hans van Bommel
Contact met organisator

Send mail success

Send mail failed

Please enter input field