webinar als marketinginstrument

Een webinar als marketinginstrument

Inhoud

Webinars stijgen aan populariteit als marketinginstrument. In alle onderzoeken en trends is te zien dat webinars een belangrijk marketinginstrument is geworden voor bedrijven. Het is ook een zeer geschikte tool voor demonstraties of case studies. Door ze te publiceren via webinars, kun je een zeer groot publiek tegelijk bereiken tegen relatief lage kosten.

Webinars in cijfers

Contentmarketing is voor alle bedrijven van groot belang en webinars zijn tegenwoordig onmisbaar in je contentstrategie. Uit onderzoek van het Content Marketing Institute blijkt dat 66 procent van de b2b-marketeers in de VS webinars inzet als een vorm van contentmarketing.

Het is goed te verklaren waarom webinars zo stijgen in populariteit. Webinars bieden namelijk veel mogelijkheden om je doelgroep te interesseren voor jouw product en/of dienst. Uit onderzoek blijkt dat een boodschap met beeld, geluid en interactie er voor zorgt dat 80 procent van je kijkers de boodschap blijft onthouden. 

Een webinar kan ervoor zorgen dat 80 procent van je doelgroep je boodschap onthoudt. Maak impact met een webinar!

Genereer leads

Waarom is een webinar dan zo effectief en impact vol? Ten eerste levert een webinar een schat aan informatie op over je deelnemers en dus je doelgroep. Door het registeratieformulier, chats, polls, call-to-actions, tijdens de webinar vergaar je snel veel informatie over je doelgroep (potentiële leads). Achteraf kan je zelfs nog een enquête sturen of vragen om reviews over je webinar.

Maar liefst 97 procent an de deelnemers is namelijk bereid om contactgegevens achter te laten. Met een goede strategie (na de webinar) denkt nog eens 20 procent na over een eventuele aankoop.

Prev Post